Social Media

(Ne)malé radosti #2 | Březen, duben


Radost desátá - Lístky na koncert
Než se vrhneme na březen, zmíním ještě jednu zásadní věc z 28. února.

Ráno toho dne jsem se vzbudila a po vymáčknutí budíku jsem zjistila, že mám upozornění na nový příchozí email od vydavatelství mé nejmilovanější skupiny na světě s předmětem YOU WON. Umíte si asi představit, jaký šok mě čekal. Chvíli jsem na to zírala a netušila, co se děje. To se mě zas někdo snaží okrást? Nebo mě někdo prankuje? Přece mi neříkejte, že jsem vážně něco vyhrála, ježiš. Není možný. Netušila jsem, jestli už můžu brečet nebo ne. A pak jsem to blíž prostudovala a sakra, ten mail nevypadal jako fake.

Vtip byl v tom, že já se té soutěže o lístky účastnila už jen tak ze zvyku s tím, že stejně nevyhraji a tak je jedno, že by mě do Berlína stejně nejspíš nepustili. Ale já vyhrála.

Ta radost byla taková hořkosladká, poněvadž mé milé cestu do Berlína zamítli rovnou, takže já už se doma ani neptala, protože samotnou by mě do Berlína nepustili už vůbec (a já bych ani nechtěla, co si budeme nalhávat) a slečna byla jediný člověk, se kterým bych byla ochotná na ten koncert jít, protože tahle skupina je pro mě zkrátka a dobře tak neskutečně srdcová záležitost, že nerada lidem vůbec říkám její název, natož abych je s sebou brala na koncert. (Už asi rok a půl mám napsanej nejvíc skvělej článek o jejich posledním albu, ale nikdy jsem se ho nerozhodla vydat, tak zásadní a osobní záležitost pro mě jsou.)

Radost jedenáctá - Počasí a conversky
Jednu chvíli to už vypadalo, že konečně přišlo jaro a to je prostě něco, z čeho jsem nemohla nebýt nadšená. Je pravda, že jsem měla trochu pocit, že to přeskočilo strašně rychle - z teplých kabátů na trička s krátkým rukávem - a nebyl tam skoro žádný meziprostor, nicméně to bych si pořád stěžovala. Škoda, že to nevydrželo a je to teď zas takové jednou tak, podruhé onak... Už by se to počasí mohlo nějak definitivně rozhodnout.

Každopádně, konečně se mi naskytla příležitost vyměnit zimní boty za mé drahé conversky. Bylo to poprvé zase hrozně skvělý a hrozně zvláštní. Taky to znáte, když celou zimu nosíte boty, které jsou prostě takové "větší" a pak si najednou nazujete ty slabé boty s plochou podrážkou a je to prostě neskutečně jiné, no ne?

Radost dvanáctá - Balíček od Yoli a Víkendovka
Yoli na svém facebooku uspořádalo soutěž o balíčky, které dostávali i účastníci oslavy jejich narozenin. Viděla jsem plátěnou tašku a ponožky (a možná jsem zahlédla i nějakou knihu) a bylo jasno - tohle jsem prostě musela vyhrát. A vyhrála. Koukala jsem na to jak na zjevení a vyhodnotila, že dost brzo umřu, protože prostě není možný, abych vyhrála vůbec něco a už vůbec, abych v tak krátkém časovém úseku vyhrála rovnou dvakrát. To prostě nejde a musí to mít následky. A pak jsem o pár týdnů později vyhrála ještě v jedné soutěži.

Z onoho balíčku jsem fakt nadšená. Plátěnka je totálně boží a vypadá i pevně. Ponožky byly skvělé snad ještě o trochu víc, nicméně se ukázalo, že mi jsou velké a tak putovaly k přítelkyni (ačkoliv já s tímhle scénářem stejně počítala už od začátku :D). Kromě toho jsem tedy také dostala ARC výtisk Lásky v prachu hvězd (na kterou si už nějaký ten pátek můžete přečíst recenzi) a také tužku s logem nakladatelství.

Druhou soutěží, kde se mi nějak podařilo vyhrát je Víkendovka od CooBoo. Jako výhru jsem si po těžkém rozhodování vybrala Půlnoční korunu, kterou už čtu a zatím pořád úplně nevím, co na to říkám. Rozhodně to není špatné, ale stále nechápu, co na tom všichni vidí tak hrozně skvělého. Nicméně jsem asi ve čtvrtině, takže na nějaké pořádné verdikty mám ještě čas.

Radost třináctá - Psychologicko-sociologický seminář
Březen byl pro mě také ve znamení rozhodování o seminářích, které si vezmu do třeťáku. Hodně dlouho jsem o tom přemýšlela a až do konce jsem si nebyla jistá, jestli jsem ohledně druhého udělala správně. Když nám učitel říkal, kolik zbývá lidí k odhlasování a jaké jsou aktuální počty, strašně jsem se vyděsila, že se mi psychologicko-sociologický, na který jsem se těšila už tak do prváku, neotevře. Díky bohu, asi o týden později ze počet z nějakých 5 zvedl na 20, takže jsem se mohla uklidnit, protože to znamená, že bude. Ze srdce mi spadl obrovský kámen a ta radost, se pomalu ani nedá vyjádřit slovy.

Ještě čekám na rozsudek ohledně druhého, ale přiznám se, že tím už si tak nějak vůbec nejsem jistá a ani by mi nevadilo, kdyby se nakonec neotevřel (takže počítám, že se otevře a já si ho budu celej rok vyčítat, haha).

Radost čtrnáctá - Young & Hungry a My Little Pony
Na obrazovky se konečně vrátil seriál Young & Hungry se svou pátou sezónou. Krátce před premiérou jsem si uvědomila, že si vůbec nepamatuji, co se stalo v té minulé a tak jsem si předchozí sérii sjela znovu, moc času to nezabralo devět dvacetiminutových dílů máte zkouknutých za chvilku. Každý týden teď nadšeně čekám na nový díl a jsem smutná, když skončí, protože tenhle seriál mě prostě neskutečně baví.

Pokud jde o seriálové návraty, nesmím zapomenout ani na dlouho očekávanou novou řadu poníků. Na tuhle sedmou řadu jsem se fakt těšila, tak doufám, že bude stát za to stejně jako ty předchozí.
 
Radost patnáctá - Camp Rock 3
Nemám nejmenší ponětí, jestli jste o tom slyšeli, nicméně někdy okolo roku 2019 by měl po letech konečně přijít nový díl Camp Rocku! Nevím, jak vy, ale já na tohle čekala už od chvíle, co jsem dokoukala druhý díl. Fakt, že se nakonec nejspíš skutečně dočkám je něco neuvěřitelného.

Podle rozhovorů s Demi Lovato, by se mělo pokračování slavné série jmenovat "The College Years" a mělo by jít o film s ratingem R, Demi se jednou zmínila, že by si to představovala, jako kdyby Prci, prci, prcičky potkaly Disney. A pokud to ještě tedy není jasné - Demi v tom filmu bude! Kromě ní je potvrzený i Joe Jonas, představitel Shanea.

Vážně doufám, že se nic nepokazí a ten film skutečně bude, protože prostě Camp Rock je život, děcka.

Radost šestnáctá - Výstava a Kaš-mi-daš
Znáte youtuberku Ester Starling? Má přítelkyně ji prostě miluje a i já ji mám ráda, takže když se ukázalo, že tahle slečna bude mít svou první výstavu v pražském Kaš-mi-daši, nemohly jsme si nechat ujít slavnostní zahájení.

Výstava byla vážně super, Ester je bezesporu nadaná slečna. Je sice pravdou, že většinu děl již člověk může znát z instagramu, ale vidět je ve skutečnosti je přirozeně mnohem lepší. Výstava je mimochodem prodejní, takže kdybyste chtěli, máte příležitost si některý z obrazů po skončení odnést domů.

Další skvělá věc na téhle výstavě bylo také místo konání - naprosto úžasné papírnictví Kaš-mi-daš. Já je sleduji už strašně dlouho, ještě před tím, než vůbec otevřeli i kamenný obchůdek a chystám se tam už od chvíle, co otevřeli, jen jsem se k tomu prostě stále nemohla dokopat. Výstava pro mě tedy byla tou chvílí, kdy jsem si papírnictví konečně prohlédla. Povím vám, že ve skutečnosti je ještě mnohem krásnější než na fotkách! A všechny ty sešity a přáníčka a pera a prostě všechno je to úplně neskutečně skvělé.

Mimochodem, za fotku z výstavy děkuji Sonče (ty moje se totiž ukázaly být naprosto nepoužitelné).

Radost sedmnáctá - Spolupráce s CooBoo
V závěru měsíce mi cestou ze školy přišel mail, díky kterému jsem se musela usmívat ještě prakticky celou cestu domů. Došla mi totiž nabídka spolupráce a to ne jen tak ledajaká, nýbrž od CooBoo! Vzhledem k tomu, kolik má tohle nakladatelství blogerů, jsem nikdy nepovažovala možnost, že by jednou mohli stát o spolupráci právě se mnou, jako reálnou a ono ejhle! Neumíte si představit, jak strašnou radost mi to udělalo.

Jsem tedy pozvaná na jejich blogerskou sešlost na Světě knihy, kde se mám se všemi seznámit a dozvědět se bližší informace, podmínky a podobně. Už se na to hrozně moc těším, tak moc, že jsem ještě ani nestihla být nervózní kvůli svým sociálním dovednostem, když mám čelit lidem tváří v tvář... :D Doufám, že to nakonec všechno vážně klapne ♥
14 komentářů u "(Ne)malé radosti #2 | Březen, duben"
  1. Moc gratuluji ke spolupraci, Cooboo je uzasne nakladatelstvi :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Závidím a gratuluju ke všemu! Z toho článku jde tak skvělá nálada :) S těmi výhrami jsi opravdu měla štěstí (až na ten Berlín, ten mě mrzí...). Já mám slavnou historku o tom, jak byl Ed Sheeran při svém turné v Bruselu, když já byl v Praze, a v Praze, když už jsem bydlela v Belgii, takže jsem se o nějaké vstupenky ani nepokoušela... Jak se ti líbila Láska v prachu hvězd? Mně moc, přišla mi taková dobře Greenovská ;) Taky díky za tip na youtuberku, Ester vypadá hrozně sympaticky :) A na srazu CooBoo se uvidíme - taky jsem měla to štěstí! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by mě kleplo, být na tvém místě s tím Edem, ten život má občas fakt pitomej smysl pro humor :D

      Láska v prachu hvězd byla pěkná. Tak trochu Green, tak trochu Robin Schneider a chvílemi i nějaké ty náznaky Rowell :D

      Jinak ráda slyším, že se ti Ester líbí :)

      A ke CooBoo taktéž gratuluju! :) To se těším, že se potkáme :D :)

      Vymazat
  3. Gratuluji k té spolupráci. :) Na tvém místě bych se cítila jako hvězda. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Jako hvězda se sice ještě úplně necítím, nicméně co si budeme povídat, ego mi to polaskalo... :D

      Vymazat
  4. Jak to tak čtu, měla jsi opravdu povedené měsíce :)

    Gratuluji ti k výhře Yoli, ta taška vypadá fakt skvěle :) Já jsem látkovými taškami posedlá :D Ale knížka a ponožky vypadají také skvěle :)

    Seminář zní zajímavě, škoda, že u nás nic takového není :( Užij si ho :)

    Young&Hungry je skvělý seriál, vždycky se u něj směju. Ale abych byla upřímná, tak mi poslední dobou přijde, že ústřední téma seriálu přetáčejí pořád dokola a to mi seriál trošku kazí.

    Camp Rock 3? Skutečně? Já jsem ani nepřodpokládala, že by měl nějaký třetí díl být, takže to je dobrá zpráva i pro mě. Snad nakonec skutečně bude :)

    Spolupráci s CooBoo obrovsky závidím, ale zároveň ti ji moc a moc přeji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :)

      S tím Young & Hungry máš asi pravdu, nicméně u mě v tomhle případě platí, že mě to prostě baví, tak jak tak. A třeba nová zápletka se Sofií je super, to to alespoň trochu okořenilo :D

      Mě by už taky ani nenapadlo, že přijdou se třetím dílem a ono hele! Teď už jen doufat, že to nakonec doopravdy vyjde.

      Vymazat
    2. Mě to taky baví, jen bych byla ráda, kdyby to už rozsekli :D

      A že bude stát za to :)

      Vymazat
    3. Jo, to chápu. Jsem docela zvědavá, jak se to bude vyvíjet teď, jestli jsi tedy už viděla poslední epizodu. To vypadá konečně na něco trošku nového! :D (Ačkoliv je to dost k vzteku... :D)

      Vymazat
    4. Viděla a abych byla upřímná, tak jsem měla chuť praštit do zdi :D Konečně si to chystali vyjasnit a pak... :D

      Vymazat
    5. Jo, to jo, takovou chuť jsem měla taky :D Ale jak říkám - aspoň je to nějakej novej problém a ne pořád to samé :D

      Vymazat