Social Media

Kukátko #9: Blue Is the Warmest Colour



Blue Is the Warmest Colour
2013
Drama / Romantický

Na tenhle film jsem narazila zcela náhodně v jednom článku o nejlepších filmech s LGBT tématikou a nemohla jsem si ho nechat ujít. Film ve třech hodinách zachycuje nejdůležitější chvíle ze života Adéle, které ji a její vývoj zásadně poznamenávají.

Tři hodiny jsou na film poměrně dlouhá doba a chvílemi měl člověk pocit, že se toho moc neděje. Akce byla vykompenzována dlouhými scénami o ničem, které sice měly za úkol přiblížit člověku hlavní hrdinku a její pocity, nicméně já se do toho asi neumím pořádně vcítit, protože mě právě tyhle scény často nebavily.

Kromě toho jsem s filmem měla ještě jeden zásadní problém - přišlo mi, že některé poměrně důležité scény ve filmu chyběly. Zejména tedy coming out rodičům, ze kterého měla Adele nejdříve strach a pak byl úplně přeskočen a nepadla o něm ani zmínka.

Bylo to dost depresivní, zprvu se to nezdálo, ale jak čas plynul, film byl stále pochmurnější a pochmurnější. Já vím, že je to drama a člověk s tím musí počítat, já s tím počítala, nicméně se nemohu ubránit pocitu, že to takhle být vůbec nemuselo. Alespoň ten konec mohl být jiný, tak jak byl prostě nestál za nic a dal se zvládnout mnohem lépe. Já nevím, že když už se někdo rozhodne udělat LGBT film, ve většině případů to prostě musí skončit jako drama. Těch obyčejných romantických filmů nebo komedií je pomálu a to je prostě škoda.

Abych jen nekritizovala - dalo se to zkousnout, to jo. Nicméně být vámi předem zhodnotím, jestli se vám chce skutečně strávit tři hodiny sledováním filmu, kde se toho vlastně zas tak moc neděje a konec to zabije úplně. Pokud máte rádi podobné filmy nebo vás podobná témata zajímají, nic moc neztratíte a třeba se vám to nakonec líbit bude. A když ne - vždycky to můžete trochu popřetáčet... :D

3 komentáře u "Kukátko #9: Blue Is the Warmest Colour"
  1. O filmu jsem neslyšela a vzhledem k tvému názoru toho ani nelituju. Asi bych se nudila tak, že bych přetáčení mačkala neustále :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby ses jen nudila... My z toho s přítelkyní byly ještě ke všemu pěkně vydeptaný :D

      Vymazat
    2. Nudila? Myslím, že to v nejbližší době fakt nehrozí :D Vydeptaná jsem už dost z normálního života :D

      Vymazat