Social Media

Kniha sedmá - Loď mezi hvězdami

http://nd03.jxs.cz/849/091/454d1a08d2_88321170_o2.png 
Název: Loď mezi hvězdami
Autor: Beth Revisová
Díl: 1
Anotace: Sedmnáctiletá Amy se přidala ke svým rodičům coby "zmrazený pasažér" na vesmírné lodi Universum a čekala, že se probere na nové planetě o tři sta let později. Nemohla tušit, že její spánek skončí o padesát let dříve a ona se octne ve zcela novém světě mezi hvězdami, ve světě, který si žije podle vlastních pravidel.
Ukázka: Něco cítím. Něco cítím. Teplo v břiše. A slyším... bzučení elektřiny. Uvědomím si, že ho slyším, protože vychází z trubiček, co mám v krku. Mé tělo se pohne. Jen o zlomek milimetru, ale pohne se.
Led taje.

Panebože.

Buch.

Mé srdce.

Buch buch.

Na řasy na levém oku mu mi skápne voda. Bezděky sebou cuknu. Žlutá krusta, kterou jsem měla bůhvíjak dlouho zalepené oči, praská, když se - poprvé co mě zmrazili - pohnu.

Panebože! Panebože! Panebože!
Strany: 358
***
Ze začátku mě ta knížka moc nebrala, přestože jsem ji chtěla už delší dobu, ovšem, za chvíli mě to konečně začlo opravdu bavit.
Hrozně se mi líbí ten styl psaní, ani nevím proč, ale prostě líbí :3
Amy mi bylo celkem líto - obětovat celej svůj dosavadní život, aby mohla být s rodiči a pak se probudit o plno let dřív než oni. Huh.
Na druhou stranu, myslím, že je zčásti dobře, že se probrala, protože mám strach, že nebýt jí nedopadlo by to tak, jak to dopadlo.
Obdivuju autorku, za to kolik toho dokázala vymyslet.
To, jak ty lidi na tý lodi žili bylo fakt divný. Sama si nedokážu představit už jen to, že bych musela žít v nějaký uzavřený lodi, ale ani ty další věci. Jako ta Období. Ehm, ale mě prostě příde vadný, že se ty lidi v jeden čas všichni pářej (né fakt, tam de jen o to se rozmnožit ty wole... :'DD) a všude možně na veřejnosti. *Ehm, menší spoiler, i když asi moc nepodstatnej* A nejvíc mě dostalo, když Amy ječela na nějaký dva co to tam dělali, aby jí pomohli, když jí chtěli vojet nějaký idioti a ta ženská, jí na tu žídost o pomoc řekla, že se nemá bát, že to bolí jen porvrý :'DDD Jako, z toho jsem vážně nemohla :'D
Ta knížka je úžasná a napínavá. Sama jsem tam, jak dlouho studovala ty zápisy, co měla Amy na zdi a hledala souvislost mezi těma lidma... :'D
Akorát mě celkem zaskočil ten konec, co se týče probuzení Amy. To bych nečekala.
Nom, co nejdřív si budu muset opatřit ten druhej díl :D
 

Pozn. články z tohoto projektu pocházejí z roků 2012 - 2013, původně zde
Napiš první komentář
Okomentovat