Social Media

Soňa doporučuje: Nikdyuš


Morrigan je na seznamu prokletých dětí a od její smrti ji dělí pouze pár dní. V jejím okolí si všichni, včetně její rodiny, myslí, že může za každou pohromu v okolí. Zemřel zahradník? Stalo se to proto, že na něj Morrigan kýchla. V den své smrti ovšem dostane nečekanou nabídku, odejít do Nikdyuš. Světa, ve kterém není nic normální.

Nikdyuš je skvělé, úžasné a výjimečné. Jedná se o jednu z těch knih, která bude bavit jak děti, tak i dospěláky. Spousta lidí v ní vidí podobnost s Harry Potterem a já musím jenom souhlasit. Je to tak, záporák a Jupiter North, Morriganin patron, si jsou velmi podobní s Voldemortem a Brumbálem. Ale tam asi podobnost končí a to je dobře.

Svět, v němž se Morrigan ocitne se mi zdá naopak podobný Caravalu. Sice se nepřesunuje na různá místa po světě, ani do něj nemusíte dostat pozvánku, ale to kouzlo, to je přesně to, jaký se mi zdál i Caraval.

V Nikdyuš nechybí přátelství, napětí, akce ani trocha vtipu. Musím říct, že je to jedna z mála knih, která mě držela napnutou po celou dobu čtení. V jednu chvíli, kdy jedna z vedlejších postav provedla něco Morrigan, jsem dokonce musela knihu odložit a jít se vyvztekat, než budu pokračovat ve čtení. Nikdyuš se tak stala jednou z mých oblíbených knih a její přečtení doporučuji každému.

Kniha se četla snadno a v knihovničce vypadá nádherně. Na obálce je jedna ze scén knihy a musím uznat, že je opravdu úžasná. Jsem si naprosto jistá, že je vhodná pro každou věkovou kategorii, která má ráda dobrodružství ve stylu Harryho Pottera nebo Caravalu.

Ukázka z knihy zdarma.

Hodnocení:

5/5

Název: Nikdyuš / Nevermoore
Autorka: Jessica Townsend
Překladatelka: Vladimír Medek
Nakladatelství: Albatros
Počet stran: 464
 
Knihu si můžete zakoupit zde:


2 komentáře u "Soňa doporučuje: Nikdyuš"