Social Media

Měsíční zúčtování: Červenec 2015

 

KNIŽNÍ PŘÍRŮSTKY


Téměř vůbec už nekupuju knihy v knihkupectví, protože se mi to nevyplatí. Selekce zdaleka nebyla na vrchních příčkách "Tyhle knihy musim mít" seznamu. Tudíž mi je pořád trochu záhadou, že ji přeci jen mám doma. To jsem prostě tak tradičně okukovala knihkupectví, jako ostatně vždycky, když jdu kolem a při pohledu na Selekci mě napadlo, jestli v nich ještě pořád maj ty záložky. Měli. A já chtěla záložku. A tak to nějak dopadlo, že společně s knihou šly prostě domů se mnou, lolz.

Druhý a třetí díl Vampýrské akademie jsem koupila společně s knihami Pod nekonečnou oblohou, Cesta věčnou nocí a Muž jménem Ove ve slevě na Beletrii.eu, protože ty knihy tam za ty ceny nešly nechat. Peníze, které jsem za ně dohromady dala, chtějí za některé knihy normálně, akože za jednu, chápete, takže prostě to byl božoutskej kup! (Jen škoda, že neměli i ten zbytek VA ve slevě, to by bylo už fakt totálně dokonalý :D.)

Knihy Hrej vabank a Šepotání mi zase přišly na recenzi, první od nakladatelství Galatea a druhá od eshopu KvalitniKnihy.cz.

CO JSEM ČETLA


O Royal Wedding jsem už mluvila v červnu, protože to jsem knihu rozečetla. Vážně se stydím, že jsem ji četla bezmála měsíc, obzvlášť když byla tak hrozně boží. Doopravdy se mi neskutečně líbila, je to úpe awww a tak. Knize jsem věnovala i samostatný článek, takže pokud jste ho ještě nečetli a zajímá vás to, můžete si ho přečíst.

Díky tomu, jak dlouho jsem četla Royal Wedding, jsem měla celkem skluz ve výzvě na GoodReads a to pro mě bylo skvělou motivací konečně sáhnout po druhém a třetím dílu Shingeki no Kyojin, respektive Útoku titánů. Oba jsou hrozně super, ale na první díl nemají. Ne, že bych byla vyloženě zklamaná, jen je to škoda, no. (Ty jo, tak mě napadá, když takhle občas čtu komiksy a mangy, ale nerecenzuji je, mohla bych taky založit nějakou povídací rubriku o nich, co myslíte?)

Pak přišla na řadu ona Selekce. Byla jsem hrozně skeptická a nečekala jsem, že se mi to bude líbit, ale světe div se, ačkoliv spousta věcí úplně nefungovala, neskutečně mě to bavilo, ani nevím proč. Pokavaď vás kniha zajímá více, recenze je již nějakou chvíli venku.

Na Veganova průvodce jsem byla vážně hrozně zvědavá a nezklamal. Přečtený byl hrozně rychle a myslím, že se doopravdy povedl. Pokud vás věci okolo veganství nebo tak zajímají, určitě ho mohu doporučit. Navíc, prostě, to grafický zpracování! Hotovej orgasmus pro oči! :D

Harryho Pottera a Vězně z Azkabanu jsem rozečetla už v polovině června, ale hned jsem ho zase odložila kvůli Royal Wedding. Do toho, co jsem zprvu přečetla, jsem se vůbec nemohla dostat a začíst se, takže o to horší bylo donutit se a pokračovat. Věděla jsem, že za chvíli se začtu a bude mě to bavit, ale znáte to, první dojmy jsou podstatný. No, dokopala jsem se k tomu, přečetla to a jo - vážně to nakonec bylo fajn.

Hrej vabank uzavřelo sérii The Game, což mě trochu zaskočilo a zamrzelo, protože přeci jen v knize byly ještě další postavy, o kterých by autorka mohla psát (ano, hrozně bych chtěla knihu o té bisexuální holce (nemůžu si vzpomenout na jméno, nah) z tý 'výchozí party' :D). Bylo to trochu slabší než předchozí díly, ale i přesto to pořád bylo fajn oddechové čtení.

Po víc jak roce jsem se konečně vrátila do prostředí Vampýrské akademie s knihou Mrazivý polibek. Druhé pokračování bylo stejně úžasné jako první díl. Dimitri je neuvěřitelně úžasnej! Nemám slov, vážení. Jestli jste to nečetli, prostě si to přečtěte.

Další knihou je populární Muž jménem Ove. Chtěla jsem si ho přečíst už dlouho a tak jsem byla vážně ráda, když jsem ho objevila ve slevě a konečně se k němu tak dostala. Nebylo to úplně to, co jsem očekávala, ale líbilo se mi to a vůbec se nedivím, že knihu všichni tak vychvalují.

No a na závěr té knižní části tu mám Šepotání. Možná už jste na něj četli recenzi, takže víte, že se mi kniha líbila, ačkoliv byla napsána poněkud zmatečně a postavy byly takové ploché.
http://4.bp.blogspot.com/-c4RhF4pj5ow/U7W-PBgHAdI/AAAAAAAAAl0/I2dxj01hFDo/s640/Odd%25C4%259Blova%25C4%258D.png

SLEDOVALA JSEM

Rozhodla jsem se, že se podívám na Přátele. Ačkoliv snad všechny díly znám, poněvadž bratr musí mít každej večer puštěnou televizi právě na Smíchově, kde tenhle seriál vysílají, nikdy jsem to neviděla od prvního dílu do posledního s tím, že jsem to doopravdy sledovala. Byl to vážně úžasnej nápad, poněvadž to je tak dokonalej seriál!

Když jsem skončila na chatě bez internetu, bez dalších dílů Přátel, se strachem, že mám málo knih a tak nemůžu pořád číst, rozhodla jsem se, že bych teda mohla dokoukat Flashe. Inu, z nějakého důvodu se mi moc nechtělo, ale jak jsem začala, nemohla jsem přestat. Málem jsem se zbláznila, když jsem zjistila, že mám nastahovaných jen šestnáct dílů z nějakých tři a dvaceti. Ale protože jsem génius, plýtvala jsem mamince mobilní data a pár dílů stáhla, čekala jsem na jeden kolem šesti hodin, ale stálo to za to!

Čekání než se mi stáhne další díl Flashe jsem pak trávila sledováním Agents of S.H.I.E.L.D., ten jsem rozkoukala už dřív, ale koukla jsem jen na pár dílů a zas přestala. Ani tentokrát jsem jich neviděla nijak převratně moc, ale pár jo.

Taky jsem přestala trucovat a konečně se podívala na první díl třetí série Doctora Who. K dalším jsem se pak už zas nedostala, ale dostanu. Ačkoliv mě pořád dráždí ta věc s Rose, protože to je prostě trů láv a maj bejt spolu, omg. A ten kokos by si neměl hned zvát do budky jiný ženský, sakra!

Konečně jsem se dostala k tomu zkusit i Penny Dreadful. Zhlédla jsem první díl a bývala bych se pustila i do dalšího, ale neseděly mi titulky a nešel internet bo jsem nenašla žádný, co by seděly, si teď nejsem jistá.

Narazila jsem na neskutečně boží tričko s motivem chodců a to mě nakoplo k tomu, abych se konečně podívala na The Wallking Dead. I tady to ale z nějakého důvodu zas skončilo jen prvním dílem, ale já se do toho brzo fakt pustím. To tričko je totiž nejvíc awesome :D
8 komentářů u "Měsíční zúčtování: Červenec 2015"
  1. Koukám, že beletrie.eu jede! Pod nekonečnou oblohou a Cestu věčnou nocí (+ Bílý kůň a Ďáblík) jsem tam objednávala taky :DDD. A 10 přečtených knih je perfektní výsledek :3.

    OdpovědětVymazat
  2. Stojí ta Selekce za přečtení? Viděla jsem, že snad bude celkem pět knihy nebo co...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono jsou tři ty původní a pak něco o jejich dceři, či co :D
      Já nevím, mně se to líbilo, ale tady si moc netroufám říct, komu se to líbit bude a komu ne, no.

      Vymazat
  3. Moje je děsně slabé skóre. :D Selekce mě docela mile překvapila a osobně ji považuji za lepší než Elitu... :) Jo, Harryho mám rozečteného taky už hodně dlouho, ale nějak se mu nemohu dostat na chut.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To skoro všichni (vim o jediným člověku, co tvrdí, že je lepší než Selekce :D) a já ji ještě sice nečetla, ale dost tomu věřim, no :D

      Vymazat
  4. Tak to vypadá, že tenhle měsíc byl po všech stránkách plodný! :) Krásné přírůstky, hromada přečtených knih,.... A ten Doctor!!! :D Měla jsem při sledování dost podobné pocity :D

    OdpovědětVymazat
  5. To je spousta knížek. :) Harry Potter je naprosto skvělá série, určitě si ji přečti celou. Je pravda, že první díly mě teď už jako starší tolik nezaujmou, ale třeba sedmička je báječná. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak, to je samozřejmost, že Harryho přečtu celého :D Už nějakou chvíli mám doma všechny díly ^-^ :D

      Vymazat