Social Media

[Recenze] Kateřina Petrusová: S hlavou v oblacích (pejru)

18148943Název: S hlavou v oblacích pejru
Autor: Kateřina Petrusová
Počet stran: 120
Nakladatelství: Fragment [listopad 2013]
http://4.bp.blogspot.com/-c4RhF4pj5ow/U7W-PBgHAdI/AAAAAAAAAl0/I2dxj01hFDo/s1600/Odd%25C4%259Blova%25C4%258D.png
Oficiální anotace: Stačí okamžik a váš život může být vzhůru nohama! Něco o tom ví i Markéta, kreativní ředitelka malé reklamní agentury, které víkend v jižních Čechách změní život. Kam se poděla profesionálka z města, která to má v hlavě srovnané? Pár sebevíc příjemných chvil na vesnici po boku typického "vidláka" přece nemůže změnit celý pohled na svět! Nebo snad ano?
http://4.bp.blogspot.com/-c4RhF4pj5ow/U7W-PBgHAdI/AAAAAAAAAl0/I2dxj01hFDo/s1600/Odd%25C4%259Blova%25C4%258D.png
„Vjela jsem do zatáčky  a uprostřed silnice stál kůň.“ Tak začíná kniha o Pražačce Markétě, která kvůli onomu koni sjede do příkopu, v místech kde nemá signál a tak se musí vydat pěšky do nejbližší vesnice pro pomoc. Nakonec ovšem nejde pěšky, nýbrž jede na koni, který tohle všechno způsobil a který ji ještě ke všemu doveze přímo k sobě domů. A tam se Markéta setká s Marvinem, jak mu Markéta okamžitě začnu v duchu přezdívat. Bohužel automechanik přes víkend prostě nepracuje a tak Markéta nakonec ne úplně dobrovolně zůstává u Marvina.
 
Take me awayHned první věta mě utvrdila v tom, že kniha rozhodně nebude postrádat vtip a nespletla jsem se. Kniha je napsána neskutečně vtipně a je vidět, že svérázná a trochu praštěná Markéta se v životě jednoduše nenudí. Už jen díky své trhlé a trochu horkokrevné povaze.

Marvin, který se ve skutečnosti jmenuje Pavel, je zase trochu záhadný, občas trochu náladový, ale jinak strašně fajn chlap, který je ovšem tak nějak trochu zvyklý, že povětšinou dostane, cokoliv chce.  Žije si na venkově na statku, ale nemá krávy, avšak vlastní létající balón. No a pak mu jeho kůň, doveze střelenou cizí ženskou a jeho život se začne měnit.

Neskutečně se mi líbí autorčin styl psaní. Je takový odlehčený, příjemný a přijde mi, že celému příběhu jednoduše dodává na realičnosti, protože k hlavní hrdince a její povaze neskutečně sedí a odráží se v něm celá Markéta. Stejně tak mám ráda autorčin smysl pro humor. Avšak nepopírám, že se domnívám, že to jak autorka píše, nemusí sednout úplně každému. Už jen třeba kvůli těm sprostým slovům, kterými Markéta rozhodně nešetří, ale to už zase patří k její povaze. Já osobně s tím problém neměla, ale hádám, že existují lidé, kteří by z toho nemuseli být úplně nadšení.

👌Celý příběh je vlastně takový skutečný a vlastně absolutně nezajímavý a obyčejný a snad to ho dělá tak neobyčejným a výjimečným. Vždyť Markéta je obyčejná ženská a Marvin se jeví, jako úplně obyčejnej chlap a to se zas tak moc často nestává.

Ani nevím, kdy naposled jsem v noci zůstala vzhůru, i když bych normálně už šla spát, jen proto, abych dočetla nějakou knihu. Ne proto, že by to byl ten druh knihy, kdy prostě nemohu odložit, ale zkrátka proto, že mě to neskutečně bavilo a chtěla jsem vědět, jak to dopadne

Vtipný a neskutečně zamotaný příběh je úžasné oddechové čtení. Obě postavy mi opravdu přirostly k srdci a vlastně bych si hrozně ráda přečetla i další díl, kdyby byl. S hlavou v oblacích pejru je skvělým důkazem toho, že i skutečně tenké knihy mohou skrývat neskutečně milý a zábavný příběh. Kniha je vážně skvělá a tak ji s potěšení uděluji čtyři hvězdičky.
http://4.bp.blogspot.com/-c4RhF4pj5ow/U7W-PBgHAdI/AAAAAAAAAl0/I2dxj01hFDo/s1600/Odd%25C4%259Blova%25C4%258D.png
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Fragment.
http://nd06.jxs.cz/295/965/24c1321dd8_94185859_o2.gif
6 komentářů u "[Recenze] Kateřina Petrusová: S hlavou v oblacích (pejru)"
  1. Tuhle knihu bych si taky moc ráda přečetla a tvoje recenze mě dost navnadila :))

    OdpovědětVymazat
  2. Kniha mi má přijít každým dnem domů, takže jsem na ní moc zvědavá. Od Katky jsem četla už sérii Bavettovi a byla jsem nadšená! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Od Katky Petusové si musím, co nejdříve něco přečíst !!! Slyším na ni samou chválu :-) krásně napsaná recenze

    OdpovědětVymazat
  4. Mě se kniha taky líbila, ta vtipnost u mě dost zabodovala. :) Taky mě potěšilo, že autorka má hodně zajímavý a jednoduchý styl psaní, takže stránky ubíhají jedna báseň. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ráda jsem si přečetla další recenzi na tuto knihu a též mě navnadila! :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Celkem jsi mě navnadila... :D Asi si o ní také napíšu. :) Hezká recenze. :)

    OdpovědětVymazat