Social Media

Kniha druhá - Urban legends očima dětí

http://nd03.jxs.cz/849/091/454d1a08d2_88321170_o2.png
Musím říct, že ji mám dočtenou už přes tejden, ale nejsem schopná ji sem dát mno.

http://nd05.jxs.cz/044/659/0d3abda449_89428669_o2.jpg
Název: Urban legends očima dětí
Autoři: Eh, ono jich je 30 + by autoři co zpracovali první tři povídky do komiksové podoby a já nemám moc času to vypisovat.
Anotace: Není :D
Ukázka:
Jsem sobecká, takže, 20. místo, povídka "Budu vám vyprávět příběh" ode mě :P
Stejně jako ostatní vyběhla ven ze školy, tenhle týden měla kratší vyučování a každým dnem měla pouze do třinácti třiceti pěti. Je moc ráda, protože je krásné počasí. Když dorazí domů, rychle zapíná počítač a internet, kamarádka jí slíbila, že jí napíše email a mezi čekáním na email začala jen tak brouzdat na internetu.
Po chvíli narazila na nějaký zajímavý článek, týkal se počasí za posledních sto let. Se zájmem článek četla, nějaký asi dvaceti tří letý kluk psal o tom, že za posledních sto let minimálně, kdykoliv byl v říjnu pátek třináctého bylo již od pondělí nádherné a teplé slunečné počasí, okolo 20 stupňů Celsia i když to třeba den předem vypadalo na sníh. Šárku to okamžitě zaujalo a začala hledat další články na toto téma, začíná ji to velmi zajímat. Než se nadála bylo osm hodin večer. Vypla počítač, uvařila si večeři a šla spát brzy, po deváté večer.
Ráno se probudila svěží a fit. Vylezla z postele, ustlala si postel a všechno co měla. Pak si něco uvědomila, je pátek třináctého. Den okolo kterého se točí tahle teplotní záhada. Byla hotová brzy a do školy se jí nechtělo a tak ještě zapnula počítač a najela opět na článek, na který včera koukala jako první a najednou k článku něco přibylo, vzkaz: Z určitých zdrojů, které nechci jmenovat, jsem se dozvěděl, že dne třináctého října, v pátek, pravidelně zmizí několik lidí, kteří se vydali k základní škole, ovšem nikdo se tím nezabývá.
Počet stran: 109

Můj názor: Ta knížka se mi hrozně moc líbila.
Nejenže povídky, básničky a komisky jsou naprosto dokonalé, ale už na první pohled mě zaujala úžasnou obálkou.
Všechny ty práce byly hrozně moc povedené a od některých autorů bych si hrozně ráda přečetla i jiné povídky (a když budu hledat, vím, že najdu blog holčiny, která se umístila na třetí místě).
Některé povídky nebo básničky byli zábavné, jiné takové tajemné. Ničemu v knížce nechyběla originalita, nápadivost a i věrohodnost. (Babička si dokonce u jedný povídky myslela, že ji vážně psala pacientka psychatrické léčebny :D Jsme to pak aj s dědou řešili)
Jak jsem to pročítala, divila jsem se, že se tam opravdu dostala i moje povídka.
 
Pozn. články z tohoto projektu pocházejí z roků 2012 - 2013, původně zde
Napiš první komentář
Okomentovat