Social Media

Kniha desátá - Milion sluncí

http://nd03.jxs.cz/849/091/454d1a08d2_88321170_o2.png 

Název: Milion sluncí
Autor: Beth Revisová
Díl: 2
Anotace: Celé Universum je jedna velká lež. Když se to jeho obyvatelé dozvěděli, rozpoutal se chaos.

Jsou to už tři měsíce, co Amy odpojili. Kam se podívá, všude stěny, už tři měsíce. Syn se ujal velení lodi a rozhodl se skoncovat s Phydusem a přestat svým lidem lhát. Jenže ani on nezná celou pravdu, a když spolu s Amy začínají zjišťovat, co všechno jim zatím zůstalo utajeno, je jasné, že před sebou mají dlouhou cestu, na níž si každý krok musí tvrdě vybojovat. Jak to bude dál s Lodí mezi hvězdami?
Ukázka: Čím víc o tom přemýšlím, tím jsem si jistější. To nejsou jen tak nějaká slova, co Orion někam načmáral. Vzdej se všech nadějí je specifická fráze ze specifické knihy napsaná na wi-comu, který Orion nechal jen a jen mně.
Možná už moc kombinuju. Asi o nic nejde. Ale už dlouhu je to tu samé nic a já potřebuju něco. Cokoli. To radši půjdu do Kronikářova sálu a tu větu v Dantově Pekle vyhledám, než abych tu jen tak seděla a dál koukala do zdi. Zapnu si bundu až nahoru, vyjdu z pokoje a zamířím k výtahu. Jsem z toho úplně vedle a mé nohy chtějí běžet... Ale když vyjdu ven, znovu si uvědomím, že když běhám, je ještě víc vidět, jak jsem jiná, a tak jdu pomalu s hlavou svěšenou a schovanou v kapuci. Když stoupám do schodů ke Kronikářově sálu, ze zvyku vzhlédnu. V útulném hnízdečku vedle dveří visí portrét Syna, jeden z posledních Harleyho obrazů. Posledních několik dní jsem Syna takhle zblízka neviděla. Čas plyne a on se noří do řízení Universa hloub a hloub. V mnoha ohledech je tu uvězněný víc než já.
Počet stran: 354
***
Ta knížka byla dokonalá! Snad ještě dokonalejší než první díl.
Stále se něco dělo, něco co mě nutilo neustále číst dál, nechtěla jsem přestat, chtěla jsem vědět, jak to všechno je, odhalit všechna ta tajemství. Neustále jsem při čtení vymýšlela co kdo může mít na svědomí a podobně.
Ale někde po 270 straně, mě už trochu přestávaly bavit ty řeči okolo, chtěla jsem prostě akorát vědět, jak to všechno je, odhalit všechna ta tajemství, už jsem to nemohla vydržet a stěží jsem odolávala tomu, podívat se třeba jen na poslední stránku. Ale to čekání se vyplatilo.
Vlastně jsem dneska celý odpoledne nedělala skoro nic jinýho než, že jsem četla :3
Ovšem mám pocit, že tahle knížka mě tak nějak donutila přemýšlet. Přemýšlet o svym životě, o tom co mám a mám pocit, že jsem si díky tý knížce uvědomila, že něco chci, něco co ovšem nemůžu mít, že, né úplně tak jak bych chtěla... Ale to je zas jinej příběh, to nebudu řešit... :D
Prostě tu knížku, tedy celou tuhle sérii vřele doporučuju! Musím uznat, že to je doopravdy jedna z nejlepších knížek co jsem četla, pokud tedy neni úplně nejlepší. Už se nemůžu dočkat toho posledního dílu, vážně... já ho potřebuju! D:
Jo a málem bych zapomněla... ta obálka! Bože já obálky týhle série miluju. Snad nejkrásnější obálky co jsem kdy viděla. Nedávno jsem někde na netu viděla obálku třetího dílu a ta byla taktéž dokonalá.
 
Pozn. články z tohoto projektu pocházejí z roků 2012 - 2013, původně zde
Napiš první komentář
Okomentovat