Social Media

[Recenze] Kerstin Gier: Rudá jako rubín | Drahokamy #1

Název: Rudá jako rubín
Autor: Kerstin Gier
Série: Drahokamy
Díl: 1.
Nakladatelství: CooBoo
Gwendolyn žije v rodině, kde se dědí jakýsi časocestovací gen. Všichni předpokládají, že onen gen bude jako další mít Gwendolynina, o den starší, sestřenka Charlotte. Charlotte kvůli tomu neměla normální dětsví a již od mala se připravovala a učila, aby v minulosti byla co nejúspěšnější.
Jenže je to právě Gwendolyn se kterou se znenadání zatočí zem a ona se octne v době, téměř sto let před jejím narozením.
http://4.bp.blogspot.com/-c4RhF4pj5ow/U7W-PBgHAdI/AAAAAAAAAl0/I2dxj01hFDo/s640/Odd%25C4%259Blova%25C4%258D.png
Upřímně nechápu, jak jsem mohla být tak blbá, že jsem se knihu rozhodla koupit až teď. Byla naprosto úchvatná a už po prvním díle mám podezření, že tahle série překoná i pro mě za tím nejúžasnější sérii Vesmír od Beth Revis.

Kniha je neuvěřitelně čtivě napsaná. Když jsem si ji koupila, začala jsem číst už v metru a doma pak pokračovala. Měla jsem pocit, že čtu vážně jen chvíli a najednou se podívám a šup, polovina knihy je za mnou, ani jsem nevěděla, jak se mi to povedlo a kdybych nebyla líná a dalších pár dní téměř vůbec nečetla, myslím, že jsem ji měla přečtenu už mnohem dříve.
Celá kniha s vyjímkou prologu a epilogu je psána z pohledu Gwendolyn, která ze zjištění, že právě ona je ta, která má v krvi onen gen, není nijak zvlášť nadšená. Navíc to, že až do jejího prvního skoku, všichni mysleli, že gen má Charlotte způsobí, že Gwen je naprosto nepřipravená a téměř nic o genu či Strážcích neví.

Gwendolyn je naprosto normální a vcelku obyčejná dívka, když tedy pomineme tu záležitost s cestováním v čase. Až na jednu drobnost - vidí duchy. Musím říct, že dle mého názoru celou tu věc s genem vzala celkem dobře, respektive nesesypala se z toho nebo tak něco. Upřímně, nevím co víc o ní říct, než to, že mi je sympatická. Inu popisování lidí mi většinou zrovna dvakrát nejde.
Dále tu máme Gideona, kterého jsem si tak nějak oblíbila, už když se v knize objevil poprvé a to přestože, se nechoval ke Gwen moc pěkně a jeho chování se mi zdálo poněkud namyšlené a nadřazené. A víte co? Na konci jsem už tak uvažovala, jestli je úžasnější on nebo Jesse (Mediátor), což byla doteď moje nejmilovanější mužská postava z nějaké knihy :D
No a pak Lucy a Paul, ti se v knize sice objevili jen (pokud jsem na nic nezapomněla) 3x, ale dost se o nich mluvilo. Mám-li být upřímná, oba mi jsou sympatičtí a věřím jim víc než těm co jsou proti nim.
Dále je tu hrabě Saint Germain. Řeknu vám tomu chlapovi nevěřím ani nos mezi očima. Nelíbí se mi a přestože se tváří, jak je úžasný a geniální a jde mu jen o zjištění tajemství a blá blá, mám pocit, že jemu jde i o něco jiného. Ovšem něco podobného si myslím i o většině ostatních strážců, s výjimkou pana George, který mi jako jediný přišel alespoň trochu sympatický.
Opomenout bych neměla ani Leslie, Gwendolyninu nejlepší kamarádku, která mi přijde jako úžasná osoba. Zápal se kterým Gwen pomáhala a snažila se toho co nejvíc zjistit, mě fascinoval. Ona byla skutečná kamarádka.
No a vynechat bych neměla ani Charlotte. Upřímně o té toho moc nevím a nevím ani co si o ní mám myslet. Nedokáži ji soudit, nevytvořila jsem si k ní žádný vztah, ani žádný názor na ni.

No a nově jsem se rozhodla, že knížkám budu udělovat hvězdičky - od 1 do 5, s tím, že 1 je nejhorší a 5 nejlepší.
U téhle knihy nemusím moc dlouho přemýšlet kolik hvězdiček jí dát. Hrozně moc se mi líbila a proto je pro mě 5 hvězdiček jasná volba.
http://nd06.jxs.cz/359/712/4a896e870b_93869650_o2.pnghttp://nd06.jxs.cz/359/712/4a896e870b_93869650_o2.pnghttp://nd06.jxs.cz/359/712/4a896e870b_93869650_o2.pnghttp://nd06.jxs.cz/359/712/4a896e870b_93869650_o2.pnghttp://nd06.jxs.cz/359/712/4a896e870b_93869650_o2.png
Napiš první komentář
Okomentovat