Social Media

Kniha dvacátá devátá - Kouzlení

http://nd03.jxs.cz/849/091/454d1a08d2_88321170_o2.png 
Název: Kouzlení
Autor: Apprilynne Pike
Díl: 2
Počet stran: 361
Nakladatleství: Fortuna Libri
Následující text by mohl obsahovat menší spoilery.
V druhém díle knih o Laurel, floreře, která vyrůstá v lidském světě se Laurel konečně podívá do Avalonu a to rovnou na celé dva měsíce! Byla pozvána do Akademie, kde se má začít učit kouzlit.
Nic, ale není takové jak očekávala. Škola je příšerně náročná, vztahy mezi různými typy florel a florů - Jarní, Letní, Podzimní a Zimní - ji udivují a vůbec se jí nelíbí, jak je s Jarními zacházeno.
Navíc trolové se stále chtějí Laurel pomstít.
A co se týče Davida a Tamaniho... Přestože chodí s Davidem, kterého miluje, její vztah k Tamanimu se také stále nebezpečně prohlubuje...

Upřímně, nějak nevím co ke knize říct. Ze začátku mě to nebavilo, ale díky bohu se to poté změnilo.
Co musím pochválit je to, že Laurel mi v tomhle dílu už konečně nepřipadala, jak malá holka, jak tomu bylo v minulém dílu, kdy mi pořád nedocházelo, že je jí patnáct. A celkově byla kniha lepší než minulý díl. Laurel se tu každou chvíli netvářila tak, že v jednu chvíli chce Davida a v druhou Tama. Vlastně, ona mi v téhle knize přišla o něco sympatičtější.
V prvním dílu mi bylo jedno, jestli bude s Tamanim nebo Davidem, ale tady jsem si dost oblíbila Tamaniho a tak bych byla celkem ráda, kdyby byla s ním...
Prostě, bylo to fajn a určitě lepší, než minulý díl, kde jsem (ač jsem to v článku co jsem o knize psala z nějakého důvodu nenapsala) stále čekala, až přijde něco co nepřišlo. Ovšem, že by to bylo něco ohromně úžasného se zase říct nedá. A upřímně, mám takový pocit, že za nějakou dobu na to budu mít opět úplně jiný názor, víc negativní, jak tomu bylo i u jiných knih. Aneb až se mi to pořádně uleží v hlavě a tak nom :D
Další díl si určitě budu chtít přečíst, už jen proto abych zjistila, jestli pokračování bude zase o něco lepší. Ale co se tam stane mě také zajímá nom.

Ehm, snad se nebudete zlobit, když už ukázku vynechám - jsem hrozně líná na to ji psát nebo dohledávat, navíc ani nevím, co bych tam dala.

Pozn. články z tohoto projektu pocházejí z roků 2012 - 2013, původně zde
Napiš první komentář
Okomentovat