Social Media

5 důvodů, proč vyrazit na Dyzajn market


Už tento víkend to na náměstí Václava Havla ožije ve znamení prázdninového Dyzajn marketu. Jde o prodejní výstavu vybraných českých tvůrců a návrhářů, kteří vám ukážou to nejlepší ze svého sortimentu. A protože Dyzajn patří mezi mé oblíbené akce, připravila jsem si pro vás ve spolupráci s Dyzajn marketem článek o tom, proč tu rozhodně nechcete chybět.

1. PODPORA LOKÁLNÍCH TVŮRCŮ
Smysl akce spočívá v podpoře lokálních tvůrců, kteří jsou mnohdy převálcovaní velkými zahraničními firmami, takže se jim nedostává tolik pozornosti, kolik by zasloužili. Právě Dyzajn je proto jedním z nejlepších způsobů, jak je objevit. Někteří už jsou profláklejší, další ale teprve začínají a čekají, až je objevíte.

Česká tvorba, která se na Dyzajnu objevuje, je originální, neokoukaná a mnohdy dokonce ručně dělaná a to je prostě super. Vztah malých podnikatelů k jejich výrobkům je taky mnohdy úplně jinde, než u gigantických firem, a na jejich výrobcích se to bezesporu odráží.

A ačkoliv převažují čeští tvůrci, najdete zde i lokální dyzajnéry z dalších zemí, jako je třeba Slovensko, Maďarsko, Polsko, Německo, Rumunsko nebo Ukrajina.

2. KAŽDÝ SI TU NAJDE TO SVOJE
Na Dyzajnu potkáte ohromné množství tvůrců. Neexistuje žádné jednotné téma, které by je spojovalo, a tak zde potkáte všechno možného od ručně vyráběné kosmetiky přes hrnečky, papírenské výrobky a dyzajnové oblečení až po motýlky pro psy. Právě proto si tu každý najde to svoje, co ho zajímá, co chce, co potřebuje. Potřebujete dárek pro mámu, tátu, babičku nebo strejdu? Na Dyzajnu určitě něco najdete!

3. SKVĚLÉ JÍDLO A PITÍ
Nejsou to jen věci, co na Dyzajnu najdete. Součástí je totiž i jídelní zóna, kde najdete nejrůznější stánky s jídlem a pitím. Pochutnat si můžete třeba na kafi, domácí limonádě, zmrzlině, pořádném burgeru nebo lahodném dortíku. A samozřejmě i zde platí, že jde o stánky českých podniků.

Tip: Za sebe vám prostě musím doporučit třeba stánek mého milovaného Créme de la Créme, kde dělají jednu z nejlepších zmrzlin v Praze.

4. DOPROVODNÝ PROGRAM
Není to ovšem jenom o nákupech, Dyzajn zajišťuje i doprovodný program. Letos můžete vyrazit na loutková divadla pro děti nebo několik koncertů, v mezičase mezi jednotlivými programy pak hraje DJ.

5. SPOJTE DYZAJN S PROCHÁZKOU PO PRAZE
Protože se Dyzajn nachází v centru Prahy, hned vedle Národního divadla, akce nabízí skvělou záminku k procházce po Praze. Popadněte své milované, omrkněte Dyzajn, projděte se kolem Vltavy, chvíli poseďte na Střeleckém ostrově a nakonec procházku zakončete výstupem na Petřín - perfektní den máte v takovém případě téměř jistý.

+ PÁR ZÁKLADNÍCH INFORMACÍ NAKONEC
Kdy? 3. - 4. 8. 2019, 10:00 - 20:00
Kde? náměstí Václava Havla, Praha 1 (hned vedle Národního divadla)
Vstup zdarma
Událost na Facebooku
Program a kompletní přehled dyzajnérů najdete na webu.

Tak co, dorazíte?
Napiš první komentář
Okomentovat