Social Media

To Be Read Tag

Marky našla a přeložila hrozně super tag - konkrétně To Be Read tag (a když už jsme u toho, upřímně doufám, že nevadí, že jsem udělala vlastní verzi obrázku k tomu, nah). Pro ty z vás, co sem pravděpodobně spadli z jiné planety a neví, co to to "To Be Read" je, jde o knihy, které si chcete přečíst. Už jste doma? Věřím, že jo, protože tenhle 'seznam' musí mít každý opravdový knihomol.

No a protože mě Marky nominovala, ještě jednou jí za to děkuju a jdeme na věc!
http://4.bp.blogspot.com/-c4RhF4pj5ow/U7W-PBgHAdI/AAAAAAAAAl0/I2dxj01hFDo/s640/Odd%25C4%259Blova%25C4%258D.png

1. Jak si udržuješ přehled o své TBR?
No upřímně, dost blbě. Já si těch knih chci přečíst hrozně moc a na GoodReads jich do „to-read“ házím ještě mnohem víc. Vážně, často tam hodím i věci, který si vlastně zas tak extra mega přečíst nechci a přežila bych bez nich, ale říkám si, že to nevypadá zle a třeba jednou. Stejně tak tam mám hrozně moc knih, které jsem si chtěla přečíst kdysi dávno, ale teď už mě vlastně ani moc nelákají. Často uvažuju, že bych to mohla protřídit a udělat si v tom pořádek, ale víte co, to jsou jen planý řeči, protože jsem na to moc líná, eheh.

2. Skládá se tvá TBR především z papírových knih či e-knih?
Z papírových knih. O e-knihu začnu jevit zájem jedině v případě, že je to novela nebo něco takového, která v papírové formě nevyšla (takže A tak mi unikají, Zombicorns a víc mě zrovna nenapadá).

3. Jak určíš, kterou knihu ze své TBR si přečteš jak další?
V tom je celkem jednoduchá hierarchie. Zaprvé přednost většinou dostávají knihy, které mám doma (pokud mě teda nenavštíví takový ten „tohle okamžitě potřebuju koupit a přečíst!“ záchvat). Potom, pokud mám doma nějaké recenzní výtisky, většinou sahám po nich. A když na mě zrovna žádné nečekají, tak se snažím přijít na to, co se mi teď zrovna chce číst, občas je to lehké a vím přesně, na co mám chuť, občas pár dnů ani nic nečtu, protože mi nic nějak není po chuti.

4. Která kniha je na tvém TBR seznamu nejdelší dobu?
Koukala jsem na GoodReads a to mi tvrdí, že Hladová přání. Vážně se stydím, že jsem je, ani žádnou jinou Temnářčinu knihu, stále nečetla.
Ale jak na to tak koukám, dost možná v tom mám trochu bordel a nejstarší je první díl Hraničářova učně, protože má pořadové číslo 0, ale dle data přidání je až druhej, což by mohlo být tím, že jsem ho kdysi rozečetla, ale nedočetla.

5. Kterou knihu sis do své TBR přidala jako poslední?
This Is Where the World Ends od Amy Zhang. CooBoo to použilo v jedný větě s Papírovými městy a Thirhteen Reasons Why (který jsem sice pořád nečetla, ale už jen ten námět je pecka), takže to bylo jasný.
 

6. Kterou knihu máš na své TBR jen kvůli její krásné obálce?
Ačkoliv dřív jsem to ani omylem nedělala, teď by se jich nejspíš našlo plno. Neříkám, že úplně všechny z těch, které vidíte níže, tu jsou čistě kvůli obálkám (na to mám moc špatnou paměť), ale víte co, tady obálky udělaly hodně. (Dobře u Tonight the Streets Are Ours udělala nejvíc ze všeho autorka, ale sakra, ta obálka je tak dokonalá, že tu musí být!)


7. Kterou knihu z tvého TBR seznamu se vlastně nikdy nechystáš číst?
No, třeba Jedovatá slova. Hádám, že jsem ji tam hodila jen proto, že je od CooBoo a lidi se na ni docela těšili a tak, ale jak na ni teď koukám, mně sama o sobě vlastně zase tolik nezaujala… a navíc ta obálka je jednoduše nic moc, ehm.
No anebo Lháře a prostě hromadu dalších knih, který jsem dřív možná číst chtěla, ale teď už mě prostě nelákají.

8. Na kterou ještě nevydanou knihu ze své TBR se vážně těšíš?
Tohle na plné čáře vyhrává There Will Be Other Summers od Benjamina Alire Sáenze, pokračování Aristotela a Danteho. Na jednu stranu jo, mám z druhého dílu trochu strach, že to třeba nebude ono a že tohle vlastně druhý díl nepotřebuje, na stranu druhou… sakra, je to Ari a Dante a já chci znát celej jejich život a prostě, sakra, jedna kniha je málo a i dvě jsou málo, ale lepší než jedna a prostě… gosh, tohle je lav.

9. Kniha na tvé TBR, kterou ti doporučují úplně všichni?
Harry Potter, přirozeně. Hádám, že k tomu prostě není moc co říkat, protože je to Potter a já jsem hrozná lama a pořád ho nemám přečtenýho, ne celýho. Ale už jsem za polovinou!

10. Kniha na tvém TBR seznamu, kterou už snad všichni kromě tebe četli?
Abych se neopakovala s Harrym, myslím, že sem můžu dát druhý a třetí díly Labyrintu od Jamese Dashnera. Sama nevím, proč jsem se k nim ještě pořád nedostala a už vůbec, proč se nemůžu zbavit pocitu, že ani nedostanu. Přitom první díl mi nepřišel špatnej a rozhodně jsem ten druhej chtěla zkusit, pořád chci!

11. Kniha na tvé TBR, kterou si momentálně opravdu chceš přečíst?
Těžko říct, mám teď takový to období, kdy se ke knihám moc nehrnu. (Už někdy ve středu jsem dočetla knihu a doteď jsem žádnou další nerozečetla, protože vůbec nevím, do čeho se mi chce, to asi mluví samo za sebe.) I když... fakt hodně moc bych chtěla Royal Wedding Disaster, druhý díl From the Notebooks of a Middle School Princess. Meg Cabot je totiž láska, že jo. ♥ (Hlavně, že tu ale mám Proposal a Remembrance a ještě jsem nezačala, přestože jsem se toho nejvíc nemohla dočkat.)
 

12. Kolik knih máš ve své TBR poličce na Goodreads?
717. GoodReads používám nějaký tři roky… takže je to hodně nebo málo? Na druhou stranu… Kolik by toho asi zbylo, kdybych to promazala a nechala jen fakt to zásadní, že? (A kdybych tam neměla všechny knihy z Pernu a Zeměplochy a tak, lel…)

No a k nominacím, já bych si tenhle tag fakt ráda přečetla od Rachel Roo a Radka, ale samozřejmě pokud ho vyplní i někdo další, tak se moc ráda podívám! :)
8 komentářů u "To Be Read Tag"
  1. Skvělý tag :) Na svém TBR seznamu mám taky spoustu knih a další pořád přibývají :) Spoustu z nich si stejně ve skutečnosti nejspíš přečíst nestihnu :D A knih, které jsem tam přidala jen kvůli hezké obálce je taky dost :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám dojem, že nestihnu přečíst pomalu většinu z toho, co na TBR mám, protože ten zájem prostě ztratím dřív, než se k tomu dostanu... :D

      Vymazat
  2. S e-knihami jsme na tom docela stejně a k Harrymu jsem se taky pořád ještě nedostala - já nejsem ani před polovinou :D

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aw, vždycky tak ráda slyším, že je na tom někdo s Harrym jak já (anebo i hůř)! :DD

      Vymazat
  3. Moje TBR existuje pouze v naprosté anarchii... :D

    OdpovědětVymazat
  4. Díky za TAG a obrázek máš lepší než já, takže není problém :D Jinak This Is Where the World Ends bude skvělý, protože Thirteen Reasons Why je skvělý, dokonalý a perfektní a... jak dlouho tě ještě budu muset ukecávat, než si to přečteš? Jinak ty knihy s krásnými obálkami mám na své TBR všechny, co mě ani tak nepřekvapuje... všechny kvůli obálkám :D A u Labyrintu jsem naprostý atyp a nejoblíbenějším je pro mě druhý díl - ten paradoxně nejhůř hodnocený. Ale co, já se škatulkovat nenechám :D Ještě jednou díky za vyplnění a šíření TAGu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Há! Holka, já si to fakt mega chci přečíst a tak, jenže to je taky - money, money, money... a když už jsou, většinou upřednostním něco jinýho. Je to se mnou zlý. Ale už snad brzo! :D

      Vymazat